Isuzu D-MAX Single Cab Isuzu D-MAX Single Cab
Isuzu D-MAX Space Cab Isuzu D-MAX Space Cab
Isuzu D-MAX Crew Cab Isuzu D-MAX Crew Cab
Specijalne verzije Specijalne verzije
do 3.5 tona do 3.5 tona
5.5 – 9.5 tona 5.5 – 9.5 tona
11 – 14 tona 11 – 14 tona
Specijalne nadgradnje Specijalne nadgradnje

Isuzu D-Max Rallye – Terenac spreman za učešće na BCCC

Isuzu D-Max Rallye

Isuzu UK je objavio i široj javnosti prikazao na Autosport International Show prototip trkačke verzije pikap vozila Isuzu D-Max, posebno pripremljenog da učestvuje na šampionatu 2014. godine pod nazivom MSA British Cross Country Championship (BCCC).

BCCC predstavlja najpoznatije britansko offroad takmičenje koje se sastoji iz šest dvodnevnih trka u sezoni, raspoređenih širom Velike Britanije, od Velsa do Škotske. Isuzu D-Max pikap u BCCC verziji će se takmičiti u klasi 1B, što znači da je podržana maksimalna zapremina motora od 2,500 ccm i restrikcijama na usisu motora. Ovo će osigurati da i trkački Isuzu D-Max zadrži performanse i snagu putničke verzije D-max pikapa.

Ovaj trkački pikap će voziti posada sastavljena od bivšeg učesnika u BRC (Britanski reli šampionat), Jason Sharpe, zajedno sa svojim nećakom Russell Sharpe. Kao dodatak trkačkoj promociji Isuzu D-max, Sharp familija će uzeti učešće i na drugim događajima, poput različitih T2 FIA rallye manifestacija širom Evrope.

Isuzu inače ima dugu istoriju učešća na nekim od najtežih relija na svetu, poput Dakara, tako da se kompanija nada da će zahvaljujući tom iskustvu biti konkurentna od samog starta.

Kao dodatak celoj priči, Isuzu D-Max je postao najprodavaniji pikap u Velikoj Britaniji, sa 4112 prodatih primeraka u 2013. godini – što predstavlja rekord za ovaj brend u UK.

Tagovi: