Isuzu D-MAX Single Cab Isuzu D-MAX Single Cab
Isuzu D-MAX Space Cab Isuzu D-MAX Space Cab
Isuzu D-MAX Crew Cab Isuzu D-MAX Crew Cab
Specijalne verzije Specijalne verzije
do 3.5 tona do 3.5 tona
5.5 – 9.5 tona 5.5 – 9.5 tona
11 – 14 tona 11 – 14 tona
Specijalne nadgradnje Specijalne nadgradnje

Isuzu na Dakar Rally 2015

Isuzu na Dakar Rally 2015

Dakar Rally je čuvena trka koja se održava tradicionalno svake godine krajem decembra i početkom Januara. Dakar Rally se održava još od 1979. godine i on okuplja kako profesionalne vozače, tako i amatere iz svih zemalja. Trke su vožene van puteva i kroz Saharu, ali je zbog nesrećnih slučajeva trka kroz Mali 2008. godine otkazana. Reli je po prvi put vožen kroz Južnu Ameriku 2009. godine, i danas se vozi na ruti Buenos Aires – Iquique – Buenos Aires koja se sastoji iz 13 etapa.

Dakar rally se inače vozi u 4 kategorije. Prva i najveća je kategorija automobila koja okuplja najbolje svetske 4×4 automobile, druga je kategorija motora, treca kategorija četvorotočkaša, i poslednja četvrta kategorija pripada kamionima.

Ove godine je Isuzu na Dakar Rally 2015 imao dva predstavnika i to u kategoriji automobila.

Prvi tim je iz Australije i Isuzu Motorsports je sa ponosom predstavio MU-X SUV koji će se takmičiti na drugoj strani sveta. Vozač Isuzua je Adrian De Lallo, a suvozač Harry Suzuki. Model Isuzu MU-X koji je spreman za Dakar, baziran je na modelima koji su izloženi i spremni za kupovinu. Dakar verzija Isuzu MU-X SUV vozila poseduje 3.0 litarski tubrodizel motor, koji je prilagođen da proizvodi 180kW i 600Nm – 50kW i 220Nm vise nego originalna verzija koja je u serijskoj proizvodnji.

U prvoj etapi takmičenja koje se održalo na ruti Buenos Aires-Villa Carlos Paz, De Lallo i Suzuki su završili na 79. mestu, i nisu nastavili dalje takmičenje.

Drugi tim čine dve dame iz Francuske, Catherine Houles i Sandra Ride, zajedno sa svojim Isuzu D-Max pikapom kome tepaju – “Zouzou”. Spadaju u jedini tim na Dakar Rally 2015 koji ima dva ženska člana. One su u prvoj etapi završile na 128. mestu, i takođe nisu nastavile dalje takmičenje.