Isuzu D-MAX Single Cab Isuzu D-MAX Single Cab
Isuzu D-MAX Space Cab Isuzu D-MAX Space Cab
Isuzu D-MAX Crew Cab Isuzu D-MAX Crew Cab
Specijalne verzije Specijalne verzije
Isuzu LS35 Isuzu LS35
Isuzu L35 Isuzu L35
Isuzu L35 Crew Isuzu L35 Crew
Isuzu N35 Isuzu N35
Isuzu M55 Isuzu M55
Isuzu P65 Isuzu P65
Isuzu P75 3.0 Isuzu P75 3.0
Isuzu P75 5.2 Isuzu P75 5.2
Isuzu P75 5.2 Crew Isuzu P75 5.2 Crew
Isuzu F11 Isuzu F11
Isuzu F12 Isuzu F12
Isuzu F14 Isuzu F14

ISUZU D-Max 1.9 Ddi – Pobednik takmičenja u potrošnji goriva

Potvrda koliko je novi Euro 6 motor, zapremine 1,9 litara, koji se ugrađuje u restilizovani ISUZU D-Max od ove godine, ekonomičan, govori i podatak da je D-Max Crew Cab ukupni pobednik u okviru klase lakih komercijalnih vozila na ovogodišnjem MPG Marathon – specijalizovanom takmičenju u prosečnoj potrošnji goriva koje se održava u Velikoj Britaniji.

isuzu mpg marathon najekonomičniji pikap na tržištu

Na pomenutom takmičenju, D-Max je ostvario rezultat od 51,2 mpg (pređenih milja po galonu), što je, prevedeno u metrički sistem mera, 5,52 litre na 100 pređenih kilometara – fantastičan rezultat, koji je gotovo u klasi putničkih automobila!

isuzu mpg marathon najekonomičniji pikap na tržištu

Da nije u pitanju „laboratorijski“ podatak koji deklarišu proizvođači automobila, potvrđuje i činjenica da je rezultat ostvaren od strane dva vozača, automobilska novinara, koji su D-Max pikapom, tokom dvodnevne vožnje, ukupno prešli 518 kilometara i pri tome potrošili 28,6 litara dizela.

Ono što je bitno naglasiti jeste da u okviru MPG Marathon takmičenja, vozači imaju striktne vremenske limite između tačaka koje treba da posete, što znači da praktično nije moguće voziti veoma polako u cilju maksimalne uštede goriva.

isuzu mpg marathon najekonomičniji pikap na tržištu

Ovaj rezultat je, inače, znatno bolji od zvaničnog fabričkog podatka koji deklariše ISUZU, a koji iznosi 7,0 litara dizela u kombinovanom ciklusu. Samim tim, ovo je najbolja potvrda realne efikasnosti novog motora i jedan od razloga zašto se japanski proizvođač odlučio da staru 2,5-litarsku TwinTurbo jedinicu zameni novim 1.9 Ddi motorom.

Ostavite komentar