ISUZU – Pouzdan partner na Južnom polu

isuzu dizel motori

[vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Reputacija koju je Isuzu stekao na polju proizvodnje dizel motora, najbolje se može dokazati prisustvom njegovih agregata u vozilima i generatorima pri japanskoj istraživačkoj stanici na Južnom polu. Isuzu je 1955. godine odabran od strane japanske vlade kao snabdevač svih vrsta dizel motora za vozila, guseničare, kao i generatore koji pokreću radnu stanicu. Od samog starta i ulaganja velikih japanskih napora koji su bili neophodni za osvajanje Antarktika 1956. godine, Isuzu je bio prisutan kao podrška. Takođe su u sklopu ekspedicije poslati i inženjeri koji su brinuli da dizel motori čak i u ekstremnim uslovima rade bez ikakvih problema.

Prosečna temperatura na Južnom polu tokom godine ne prelazi -30°C, atmosferski pritisak je veoma nizak i pad u odnosu na površinu mora ide i do 5000 metara ispod nivoa mora. Jaki vetrovi duvaju tokom godine, a oluje su svakodnevne. Apsolutno sve, od života članova ekspedicije do njihovih istraživačkih aktivnosti zavisi od pouzdanosti Isuzu dizel agregata, pogotovo tokom prvog paljenja. Motorne sanke zahtevaju dizel motore sposobne da odgovore visokim standardima performansi, pouzdanosti i upotrebljivosti, zbog njihovog kretanja po veoma zahtevnom terenu.

Turbo dizel motori (6RB1) od 13.7 L zapremine pokreću ogromne snežne guseničare koji pored pogona obezbeđuju struju i grejanje za članove posade. Isuzu generatori koji se nalaze u bazi, snabdevaju ju je kompletno električnom energijom za istraživačke radove, grejanje, kuvanje, topljenje snega zbog pravljenja pijaće vode itd.

Isuzu je veoma ponosan na svoju dugu istoriju proizvodnje dizel agregata, pri čemu su njegovi inženjeri igrali i igraju veliku ulogu u stvaranju kompleksnih sistema koji omogućavaju rad i život mnogih ekspedicija u teškim uslovima.

Foto: toyotaclubserbia.com

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” images=”589,588,587,586,585,584,583,582,581,580″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

ISUZU SRBIJA

ISUZU SRBIJA

Pozovite nas i zakažite test vožnju Isuzu D-Max pikap vozila ili Isuzu kamiona i lično doživite uzbuđenje koje sa sobom donosi Isuzu kvalitet.

Zakaži test vožnju

Isuzu D-Max Single Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Space Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Crew Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra