SamAuto – Isuzu kamioni iz Uzbekistana

SamAuto Isuzu Uzbekistan

Iako je grad Samarkand, nekada, u dalekoj prošlosti, imao znatno veći značaj i važio za jedan od najvećih gradova centralne Azije, budući da se nalazio na tzv. “putu svile”, tokom postojanja bivšeg SSSR-a, ali i kasnije, nakon proglašenja nezavisnosti Uzbekistana, poprilično je izgubio na svojoj važnosti.

SamAuto Isuzu UzbekistanU novostvorenoj uzbekistanskoj državi, primat je još ranije je preuzeo grad Taškent, dok je Samarkand ostao negde na pola puta između slavne istorije i bolje budućnosti, u situaciji da se bori sa većinom problema koji su snašli bivše sovjetske azijske republike.

SamAuto Isuzu UzbekistanNo, nije baš sve tako crno, kako se na prvi pogled čini, budući da je Uzbekistan u poslednje vreme povećao produkciju svojih primarnih resursa – pamuka, zlata, zemnog gasa i uranijuma, te je i novac počeo polako da pristiže, preko potreban za kapitalne investicije.

SamAuto Isuzu UzbekistanJedna od njih svakako je i potpisivanje ugovora sa kompanijom Isuzu, o proizvodnji komercijalnih vozila (lakih i srednjih kamiona) i autobusa, i to u fabrici u pomenutom Samarkandu, koja nosi naziv SamAuto (Samarkand Automobile Factory), čiji su osnivači Uzavtosanoat, Asaka Bank i japanska Itochu korporacija.

SamAuto Isuzu UzbekistanU okviru proizvodnje kamiona na Isuzu šasijama, SamAuto nudi veoma širok asortiman klasičnih komercijalnih, ali i komunalnih vozila, kao što su vatrogasna, bolnička, za odnošenje smeća, čišćenje ulica, cisterne za pijaću, kao i otpadnu vodu.

SamAuto Isuzu UzbekistanZa osnovu se koriste laki kamioni N-serije (aktuelne, ali i prethodne generacija), dok je F-serija kamiona zadužena za srednju kategoriju teže komunalne nadgradnje (vatrogasno vozilo FTR 33 HLX, na primer).

SamAuto Isuzu UzbekistanPored toga, SamAuto se specijalizovao i za implementaciju CNG pogona u svoja vozila, budući da je Uzbekistan bogat zemnim gasom, tako da jedan deo modela sa proizvodnih traka silazi i sa motorima koje pokreće komprimovani prirodni gas.

SamAuto Isuzu UzbekistanPrvi značajan jubilej, fabrika SamAuto je proslavila 30. maja 2012. godine, kada je sa proizvodnih traka sišlo 10.000-to vozilo – autobus NP37, dok je nedavno, 20. februara 2015. godine, jubilarni 20.000-ti model koji je izašao iz fabrike bio kamion Isuzu NPR82. Prema procenama, 30.000-to vozilo iz SamAuto trebalo bi da izađe do kraja ove godine…

ISUZU SRBIJA

ISUZU SRBIJA

Pozovite nas i zakažite test vožnju Isuzu D-Max pikap vozila ili Isuzu kamiona i lično doživite uzbuđenje koje sa sobom donosi Isuzu kvalitet.

Zakaži test vožnju

Isuzu D-Max Single Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Space Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Crew Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra