ISUZU D-Max – šampion SuperUtes serije

Velika popularnost pikap vozila na australijskom tržištu već decenijama unazad, dovela je i do osnivanja posebnog šampionata u takmičenju tzv. Ute vozila (skraćeno od Utility), odnosno pikapova, s tim da je naglasak u SuperUtes seriji do sada bio na snažnim benzinskim V8 motorima.

isuzu d-max superutesProtekle i ove godine, šampionat je izmenio pravila i dozvolio turbo dizel jedinice, što su mnogi proizvođači iskoristili kako bi u trke uveli svoje gotovo serijske modele. Jedan od njih je i ISUZU, kojem je tržište Australije i Novog Zelanda jedno od najvećih i najunosnijih.

Specijalno pripremljen za trke od strane veterana Ross Stone, koji se svojevremeno takmičio i u V8 Supercar šampionatu, ISUZU D-Max Double Cab je ove godine osvojio titulu, a za upravljačem se nalazio 25-godišnji Tom Alexander sa Novog Zelanda.

isuzu d-max superutesOn je tokom sezone 2019 uspeo da osvoji pet pobeda i čak 15 plasmana na pobedničko postolje, od ukupno 24 trke koje su se vozila. Cela sezona je bila izuzetno uspešna, a dominacija je potvrđena čak jednu trku pre kraja, kada je Alexander sakupio dovoljno poena prednosti ispred najbližeg pratioca.

isuzu d-max superutesIako se navodi da su u pitanju gotovo serijski modeli, ipak je u pitanju takmičenje koje iziskuje značajne modifikacije, kako na šasiji, oslanjanju i prenosu, tako i na pogonskoj jedinici. ISUZU 3,0-litarski turbo dizel u ovom D-Max oslobađa 350 konjskih snaga i čak 700 Nm obrtnog momenta.

isuzu d-max superutesNažalost, od sledeće sezone, SuperUtes šampionat ponovo menja pravila i vraća se na benzinske V8 motore, te je veliko pitanje ko će od aktuelnih takmičara nastupiti i naredne godine. Naravno, presudna je bila velika popularnost pomenutih motora, naročito kod publike koja želi da vidi spektakl i „vatru“ iz izduvnih cevi V8 jedinica.

ISUZU SRBIJA

ISUZU SRBIJA

Pozovite nas i zakažite test vožnju Isuzu D-Max pikap vozila ili Isuzu kamiona i lično doživite uzbuđenje koje sa sobom donosi Isuzu kvalitet.

Zakaži test vožnju

Isuzu D-Max Single Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Space Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Crew Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra