ISUZU D-Max Dura Challenge – potvrda efikasnosti 1.9 Ddi motora

Iako mnogi i dalje sumnjaju u snagu i efikasnost novog ISUZU 1,9-litarskog Ddi Blue Power motora koji pokreće aktuelnu generaciju D-Max pikapa, pomenuti agregat se nedavno još jednom dokazao na delu, ovaj put u okviru Blue Power Dura Challenge, koji je održan u Maleziji.

isuzu d-max dura challengeCilj ovog „izazova“ bio je da ISUZU D-Max pikap u Single Cab verziji pređe 1000 kilometara, da se „popne“ na nadmorsku visinu od preko 1000 metara, odnosno visinsku razliku od barem 1000 m, da pri tome ponese 1000 kilograma tereta u tovarnom prostoru, a sve to, uz potrošnju najviše jednog rezervoara goriva!

isuzu d-max dura challengePoduhvat koji se, barem na papiru činio gotovo nemogućim, u praksi je potvrdio da je zaista moguće, ukoliko se obrati pažnja na stil vožnje, preći sa pikapom kao što je D-Max, čiji je rezervoar zapremine 76 litara, čitavih 1000 kilometara, sa teretom od jedne tone.

isuzu d-max dura challengeNa „otvorenom“ putu, u proseku, potpuno opterećen D-Max Single Cab, opremljen šestostepenim manuelnim menjačem, trošio je ispod 7 litara dizela, što samo potvrđuje deklarisane fabričke podatke o potrošnji i do 6 litara na 100 kilometara kada je vozilo „prazno“, sa prosečno jednom litrom više ukoliko je u pitanju verzija sa automatskim menjačem.

Pri tome, ne treba smetnuti s uma ni činjenicu da ISUZU D-Max poseduje motor koji ne zahteva korišćenje dodatne AdBlue tečnosti kako bi se ispunile ekološke norme, te je to još jedna velika prednost na dužim relacijama, naročito ukoliko putevi vode kroz nenaseljene predele, gde benzinskih stanica nema u izobilju.

ISUZU SRBIJA

ISUZU SRBIJA

Pozovite nas i zakažite test vožnju Isuzu D-Max pikap vozila ili Isuzu kamiona i lično doživite uzbuđenje koje sa sobom donosi Isuzu kvalitet.

Zakaži test vožnju

Isuzu D-Max Single Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Space Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Crew Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra