Specijalac – Isuzu D-MAX kao vatrogasno vozilo

Pick-up vozila ne samo što su veoma svestrana u svakodnevnoj upotrebi, kada se koriste za porodično putovanje, prevoz kabastog tereta ili stizanje do odredišta do kojeg nema uređenog puta, jednako su „vredni“ i u specijalizovanim ulogama, kao što su spasilačke službe, granične patrole ili vatrogasne jedinice.

Isuzu_D-MAX_vatrogasac_03

Upravo se u ovoj poslednjoj ulozi, Isuzu D-MAX pokazao izuzetnim, naročito u tzv. Crew Cab verziji koja uz tovarni prostor dužine od skoro 1,5 metara, može da preveze i pet odraslih osoba, u ovom slučaju, potpuno opremljenih vatrogasaca.

Isuzu_D-MAX_vatrogasac_05

U zavisnosti od tipa nadgradnje odnosno sofisticiranosti vatrogasne opreme, ovako opremljen Isuzu D-MAX namenjen je intervencijama u urbanim sredinama, prvenstveno za gašenje požara u početnoj fazi, požara na vozilima kao i na manjim građevinskim objektima. Prednost ovakvog vozila jesu njegovi mali gabariti koji mu omogućavaju lako probijanje kroz otežane uslove gradskog saobraćaja, mogućnost ulaska u sportske dvorane i stadione, pristup parkovima i slično.

Isuzu_D-MAX_vatrogasac_04

U konkretnom slučaju, za ovaj Isuzu D-MAX bila je zadužena italijanska kompanija Baggio & De Sordi, koja je vozila u jednoj od verzija, opremila čak i teleskopskim sistemom sa reflektorima, kako bi se obezbedilo optimalno osvetljenje mesta požara, čak i u uslovima smanjene vidljivosti, pre svega noću.

Isuzu_D-MAX_vatrogasac_06

U Srbiji, Isuzu D-MAX kao vatrogasno vozilo VP200 nudi firma Bexing iz Beograda, koja u saradnji sa ovlašćenim uvoznikom i serviserom vozila marke Isuzu, firmom TRIO Motors iz Novog Sada, izrađuje specijalnu nadgradnju, koja poseduje pumpu visokog pritiska, kapaciteta 42 l/min, pri pritisku od 100 bara, rezervoar za vodu kapaciteta 180 litara, kao i integrisani rezervoar za 20 litara penila.

Isuzu_D-MAX_vatrogasac_07

Pored toga, tu su još i vitlo za brzu intervenciju sa 60 metara creva za visoki pritisak od 100 bara, mlaznice, elektro-agregat, Holmatro razvalni alat Serije 5000, kao i aparati za gašenje požara…

ISUZU SRBIJA

ISUZU SRBIJA

Pozovite nas i zakažite test vožnju Isuzu D-Max pikap vozila ili Isuzu kamiona i lično doživite uzbuđenje koje sa sobom donosi Isuzu kvalitet.

Zakaži test vožnju

One thought on “Specijalac – Isuzu D-MAX kao vatrogasno vozilo

  1. Josip

    Koliko je vozilu cijena?

    ISUZU vozila:

    Poštovani, cena ovakvog vatrogasnog vozila kojeg oprema firma Bexing iz Beograda, iznosi oko 60.000 evra.

Comments are closed.

Isuzu D-Max Single Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Space Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra

Isuzu D-Max Crew Cab

Akcijska cena 21,990 evra

Redovna cena 25,990 evra